STIHL MS 661 Motorna testera


  • Zapremina: 91.1cm3
  • Snaga: 7.3 KS
  • Težina: 7,4 Kg
  • Rezna dužina mača: 45/50 cm

PROFESIONALNA, velike snage.Za najzahtevnije radove u šumarstvu.Izuzetan odnos snage i tezine-
STIHL Ematic sistem za idealno podmazivanje lanca i štedljiv ekološki 2-MIX motor.

154.299,00din

STIHL MS 661 Motorna testera

Ekstremno snažna, profesionalna motorna testera sa STIHL M-Tronic-om.
Testera visokih performansi. Ekstremno izdržljiva i svoju snagu pokazuje prilikom sece stabala velikih precnika.

STIHL 2-MIX motor

Dvotaktni motor sa 2-MIX tehnologijom daje dobre rezultate, veliku vučnu snagu, a pri tom štedi i do 20% goriva u poređenju sa dvotaktnim motorima iste snage, bez 2-MIX tehnologije.

Kompenzator

Ovaj kontroler održava odnos gorivo/vazduh u smeši za sagorevanje konstantnim a otuda i snagu motora. Tacna količina goriva je dostavljena u karburator u zavisnosti od količine vazduha koji prolazi kroz filter za vazduh. Filter ne treba čistiti dok se ne pojavi znatan pad u snazi motora.

HD2 filter

HD2 filter je napravljen od polietilen filter materijala sa do 70% finijim porama u odnosu na filcane i poliamid filtere kako bi zadržao i najfiniju prašinu. Osim toga, otporan je na vodu i ulje, i stoga veoma lak za čišćenje. Kertridž filtera sa sistemom za otključavanje i zaključavanje omogućava brzu montažu i demontažu bez upotrebe alata.

Dekompresioni ventil

Ventil za dekompresiju je deo sistema za lako startovanje. Ventil treba pritisnuti pre startovanja da se smanji pritisak kompresije pri pokretanju kao i napor potreban da se povuče kanap startera. Ventil za dekompresiju je poluautomatski: kad se ručno pritisne pre paljenja automatski se zatvara kad motor upali.

Anti-vibracioni sistem

Intenzivne vibracije na ručkama mogu dovesti do dugoročnih posledica na krvne sudove u šakama i rukama. STIHL je stoga razvio delotvoran anti-vibracioni sistem gde egzaktno proračunate odbojne zone smanjuju prenos oscilacija motora i lanca testere na cevi držaca i ručke.

STIHL Ematic sistem podmazivanja

STIHL Ematic sistem umanjuje potrošnju ulja za podmazivanje lanca i do 50% u poređenju sa konvencionalnim vodilicama bez Ematic sistema, u zavisnosti od kompleta za sečenje i vrste materijala koji se seče. Sistem se sastoji od STIHL Ematic ili Ematic S vodilice, STIHL Oilomatic lanca testere i pumpe za ulje sa regulatorom potrošnje tj. smanjenom potrošnjom ulja. Ulje za podmazivanje lanca ciljano se usmerava tamo gde je potrebno i uz najmanju potrošnju.

Uljna pumpa sa regulacijomm količine

Razlicite dužine reza, tehnike rada i vrste drveta zahtevaju rezličite količine ulja pri sečenju. Uljna pumpa sa regulacijom količine ulja omogućava korisniku da precizno podešava potrebnu količinu dovedenog ulja potrebnog za rad.

Zatezanje lanca sa strane

Udoban način zatezanja lanca na bezbednom odstojanju od oštrice lanca.

Jednoručno rukovanje

Svim važnim funkcijama kao što su start, saug, gas i stop, može da se upravlja jednom rukom.

Patent zatvarač

Posebno posvećena pažnja na zatvarače rezervoara goriva i ulja za lako otvaranje i zaključavanje bez potrebe za alatom.

Šifra proizvoda: 11442000316 Kategorija:

Motorna testera STIHL MS 661

Zapremina cm³ 91.1
Izlazna snaga kW/KS 5.4/7.3
Težina kg 7.4
Odnos mase i snage kg/kW 1.4
Nivo zvučnog pritiska dB(A)  105
Nivo snage zvuka dB(A) 118
Vrednost vibracije levo/desno m/s² 5.5/5.5
STIHL Oilomatic tip lanca testere  3/8″ RS/RM