STIHL MS 461 Motorna testera

Stanje

Dostupno kao narudžbina na zahtev


  • Snaga: 4,4 kW/ 6,0 ks
  • Zapremina: 772,2 cm3
  • Težina: 6 Kg

Profesionalna testera visokih performansi.
Zapremina motora 70cm3. Veoma pokretnjiva sa odličnim ubrzanjem. Opremljena sa HD2 filterom vazduha. 2 MIX motor . Omiljeni izbor profesionalaca .

STIHL MS 461 Motorna testera

Nova, veoma snažna motorna testera za secu u srednje teškim i teškim predelima. Zamena za dokazani model MS 460. Sa novim 2-MIX motorom, koji ima smanjenu potrošnju goriva i nižu emisiju izduvnih gasova, te osetno bolji rast obrtnog momenta. Standardno je opremljena sa dugotrajnim HD2 filterom i vecom ubodnom lajsnom za bolju kontrolu kod dubokog rezanja.

Dekompresioni ventil

Ventil za dekompresiju je deo sistema za lako startovanje. Ventil treba pritisnuti pre startovanja da se smanji pritisak kompresije pri pokretanju kao i napor potreban da se povuče kanap startera. Ventil za dekompresiju je poluautomatski: kad se ručno pritisne pre paljenja automatski se zatvara kad motor upali.

Anti-vibracioni sistem

Intenzivne vibracije na ručkama mogu dovesti do dugorocnih posledica na krvne sudove u šakama i rukama. STIHL je stoga razvio delotvoran anti-vibracioni sistem gde egzaktno proračunate odbojne zone smanjuju prenos oscilacija motora i lanca testere na cevi držaca i ručke.

STIHL Ematic sistem podmazivanja

STIHL Ematic sistem umanjuje potrošnju ulja za podmazivanje lanca i do 50% u poređenju sa konvencionalnim vodilicama bez Ematic sistema, u zavisnosti od kompleta za sečenje i vrste materijala koji se seče. Sistem se sastoji od STIHL Ematic ili Ematic S vodilice, STIHL Oilomatic lanca testere i pumpe za ulje sa regulatorom potrošnje tj. smanjenom potrošnjom ulja. Ulje za podmazivanje lanca ciljano se usmerava tamo gde je potrebno i uz najmanju potrošnju.

Uljna pumpa sa regulacijomm količine

Različite dužine reza, tehnike rada i vrste drveta zahtevaju rezličite kolicine ulja pri sečenju. Uljna pumpa sa regulacijom količine ulja omogućava korisniku da precizno podešava potrebnu količinu dovedenog ulja potrebnog za rad.

Zatezanje lanca sa strane

Udoban način zatezanja lanca na bezbednom odstojanju od oštrice lanca.

Jednoručno rukovanje

Svim važnim funkcijama kao što su start, saug, gas i stop, može da se upravlja jednom rukom.

Patent zatvarač

Posebno posvećena pažnja na zatvarače rezervoara goriva i ulja za lako otvaranje i zaključavanje bez potrebe za alatom.

Grejanje karburatora

Promenom sa letnjeg režima rada na zimski, vazduh se prethodno zagreva preko rebara cilindra motora obezbeđujući da se karburator ne ledi na niskim temperaturama.

Motorna testera STIHL MS 461

Zapremina cm³ 76.5
Izlazna snaga kW/KS 4.4/6.0
Težina kg 6.7
Odnos mase i snage kg/kW 1.5
Nivo zvučnog pritiska dB(A) 105
Nivo snage zvuka dB(A) 117
Vrednost vibracije levo/desno m/s² 4.0/3.8
STIHL Oilomatic tip lanca testere 3/8″ RS