STIHL FS 235 Motorna kosa


  • Zapremina motora (ccm): 40.2
  • Snaga: (kw / KS) 1.6/2.2
  • Težina: (Kg) 7.3
  • Zapremina rezervoara: l 0.64 L

PROFESIONALNA

Plaća se dodatno:
Opcioni rezervni alat: Najlon (Autocut 40-2),
Za održavanje površina većih od 100 Ari

59.099,00

STIHL FS 235

Moćna i robusna motorna kosa za raščišćavanje zakorovljenih terena. Multifunkcionalna drška je čini izuzetno komfornom za rad.

Ručna pumpa za gorivo
Sa ručnom pumpom za gorivo start je olakšan zbog smanjenog broja potezanja pri startovanju. Kad se gumena pumpica pritisne, regulatorna komora karburatora se puni gorivom. Time je obezbeđena početna količina goriva za start koja je dovoljna za obrazovanje mešavine goriva i vazduha za paljenje.

STIHL ElastoStart
Ova specijalna ručka za startovanje omogućava ravnomerno pokretanje motora, bez trzaja i nagle promene snage. Integrisani element za ublažavanje reguliše energiju koja se oslobađa pri startovanju. Tako je proces pokretanja motora znatno olakšan.

Ergonomska ručka za obe ruke
Ručka za držanje uređaja sa obe ruke omogućava prirodnije kretanje prilikom košenja i uvek je najbolji izbor kada se kose veće površine. U kombinaciji sa univerzalnim pojasom ADVANCE ili šumarskim ADVANCE pojasom i uz odgovarajući alat, košenje je još lakše i udobnije.

Anti-vibracioni sistem
Intenzivne vibracije na ručkama mogu dovesti do dugoročnih posledica na krvne sudove u šakama i rukama. STIHL je stoga razvio delotvoran anti-vibracioni sistem gde egzaktno proračunate odbojne zone smanjuju prenos oscilacija motora i lanca testere na cevi držača i ručke.

Rameni kaiš / sistem za nošenje
Korišćenje STIHL ramenih kaiševa ili nošenje pojasa sa mekom oblogom čini rad udobnijim, naročito tokom dugih radnih sati.

Multifunkcionalna kontrolna ručka
Sve komande za kontrolu motora su integrisane u multifunkcionalnoj ručki. Upotreba uređaja je laka i bezbedna – ruka ostaje na ručki.

Kompenzator
Ovaj kontroler održava odnos gorivo/vazduh u smeši za sagorevanje konstantnim a otuda i snagu motora. Tačna količina goriva je dostavljena u karburator u zavisnosti od količine vazduha koji prolazi kroz filter za vazduh. Filter ne treba čistiti dok se ne pojavi znatan pad u snazi motora.

Шифра производа: 41512000018 Категорија:

STIHL FS 235

Zapremina cm³  36.3
Izlazna snaga kW/KS 1.55/2.1
Težina kg 6.8
Nivo zvučnog pritiska dB(A) 99
Nivo snage zvuka dB(A) 113
Vrednost vibracije levo/desno m/s²  5.1/4.1
Ukupna dužina cm  182
Standardan rezni alat: glava AutoCut
Zapremina rezervoara l 0.8 L