Stihl 4500 je kineski falsifikat

Stihl 4500 je kineski falsifikat…

koji možete kupiti na pijaci u Pančevu od 50 do 80 Eura, a ako ste brzopleti i lakoverni mozete je kupiti od „putujućih trgovaca“ koji ove uređaje prodaju kao STIHL 4500 za 100,150,200 Eura što je čista prevara jer ovi uređaji NEMAJU NIKAKVE VEZE SA STIHLOM osim mozda boje.
KAKO PREPOZNATI FALSIFIKAT:
– Naziv STIHL 4500 je odštampan na nalepnici koja se lako skida.
– Lanac od ove testere nema nikakvu oznaku ( STIHLova testera ima originalni lanac gde je na svakom „zubu“ lanca UTISNUT znak STIHL )
– pogledajte STIHLove testere na ovom sajtu i sami vidite kako izgledaju originali.
– Pozovite nas za savet.

STIHL upozorava na kopije proizvoda

Piraterija brenda i proizvoda

Oprez: za prividne rasprodaje morate često da platite visoku cenu, jer cena lažnih testera takođe umanjuje njihovu izdržljivost, performanse i pre svega sigurnost. Ne uvek, ali uglavnom možete pronaći kopije po niskim cenama. U mnogim slučajevima, cene nisu znatno niže od cena originalnih proizvoda. Na taj način, se dobija utisak da je u pitanju original STIHL proizvod.
Plagijat je glavni izvor opasnosti

Dok se STIHL proizvodi ističu na osnovu strogog standarda kvaliteta i bezbednosti, plagijat predstavlja suprotnost. U mnogim slučajevima, uređaji više nisu pogodni za upotrebu nakon vrlo kratkog vremena i ne mogu da se poprave radi nedostatka rezervnih delova. Pored toga, sigurnosni uređaji su neispravni ili su nepotpuni pri prijemu. Na taj način je primer radi, zaštita za ruku, automatska kočnica lanca – već bila slomljena pri raspakivanju lažnih testera – najvažniji sigurnosni uređaj kod motorne testere.

Pored svega falsifikatorima su u fokusu STIHL motorne testere. Kopije najčešće dolaze iz Kine, posebno podsećaju na original STIHL proizvode po svojoj narandžasto / svetlo sivoj boji. Između ostalog, kupci budu prevareni i lažnim nalepnicama sa brendom „STIHL“, u određenim slučajevima se navode i poznati modeli kao što su „MS 440“. Te testere pored boje i oznake modela proizvoda nemaju ništa zajedničko sa originalnim STIHL testerama.
Kako da se zaštitite?

Prodaje na ulici, buvljaku ili prodaje u gepeku automobila su uvek sigurni znakovi lažnih, nepovoljnih i nesigurnih proizvoda. Isto važi i za nabavku novih proizvoda na internetu. STIHL prodaje svoje proizvode isključivo preko ovlašćenih trgovaca, koji pružaju originalnost, usluge i savete. Možete biti sigurni kod Vašeg STIHL trgovca, da ste dobili 100 % STIHL proizvod a ne jeftinu imitaciju.
Napomena:

Ukoliko sumnjate, obratite se stručnom prodavcu. Sa zadovoljstvom ćemo Vam odgovoriti na sva pitanja pod office@stihl.rs.